עוגת שיש שוקולד-תפוז

 

גרסא מעודכנת לעוגת השיש שכולנו מכירים מהילדות. המשחק של שתי הבלילות לא רק יוצר צבע וטעם מעניינים, אלא גם מהווה הזדמנות מצוינת להפעיל את הילדים ולערב אותם בהכנת העוגה.

מצרכים:

3/4 כוס סוכר

3/4 חמאה מומסת

3 ביצים

1.5 כוסות קמח תופח

לבלילת השוקולד:

2 כפיות קקאו

2 כפיות ליקר שוקולד

לבלילת התפוז:

3 כפיות מיץ תפוזים

גרידה מלימון אחד

אופן הכנה:

מערבבים בקערה את כל מצרכי הבלילה ומפרידים מחצית הכמות לקערה שנייה. בקערה הראשונה מוסיפים את הקקאו והליקר (זו תהיה בלילת השוקולד) ובקערה השנייה מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת הלימון (זו תהיה בלילת התפוז).

כל ילד מקבל קערה וכף. לתוך תבנית משומנת יוצקים לסירוגין כף מבלילת השוקולד וכף ומבלילת התפוז. ניתן לערבב מעט עם קיסם וליצור צורות.

אופים בחום בינוני (180 מעלות) כחצי שעה עד שקיסם יוצא יבש.

טיפ

אפשר ליצור דוגמת טבעות מעניינת על ידי יציקת מעט מבלילה אחת במרכז התבנית, ויציקת מעט מהבלילה השנייה גם כן במרכז. חוזרים על הפעולה מספר פעמים ויוצרים "טבעות" שוקולד-תפוז.

בתאבון!