כלים חד פעמיים מתכלים

כלים חד פעמיים תורמים מאוד לנוחות במגוון הזדמנויות ואירועים אך מזיקים לאיכות הסביבה. הכלים המתכלים נותנים מענה לבעיה זו.

כלים חד פעמיים עושים לכולנו את החיים קלים יותר: במקומות ציבורים, במשרד, באירועים, פיקניק, אירוח ועוד. מאוד נח אחרי האירוח פשוט לאסוף הכל עם מפה חד פעמית ולהשליך לפח, ללא צורך להדיח כלים ובלי שהכיור יתמלא בערימות כלים.

יתרון נוסף הוא פתרון לבעיית כשרות, כשחלק מהסועדים שומרי כשרות.

כמו כן שימוש בכלים חד פעמיים מקטין את החשש להידבקויות במחלות מדבקות. 

כלים חד פעמיים מתכלים

למרות כל היתרונות של כלים חד פעמיים, קם  קול מחאה נגדם.

כמות האשפה הנערמת של הכלים מזהמת את הסביבה. רוב הכלים החד פעמיים במהלך השנים היו עשויים מפלסטיק שההתפרקות שלו איטית ביותר.  עם זאת, אי אפשר לעמוד כנגד הנוחות הרבה של השימוש בכלים חד פעמיים.

כדי לתת מענה לבעיה זו,  פותחו בשנים האחרונות הכלים החד פעמיים המתכלים. כלים אלה עשויים מחומרים טבעיים שמתפרקים באדמה מהר יחסית: עץ, במבוק, עלי דקל, קרטון, קוקוס, תירס, עלי אגוז ותפוחי אדמה.

הכלים העשויים חלקי עץ כמו עלי הדקל, האגוז והקוקוס הם אקולוגים גם מבחינת דרך הכנתם משום שאין צורך בכריתת עצים או בנזק לעץ כדי להכין אותם. חומרים אלה מתפרקים באדמה תוך חודשים ספורים ולא רק שאינם מזיקים לאדמה אלא אף מדשנים אותה, כך שאין צורך לבחור כיום בין שמירה על הסביבה לנוחות.

חלק מהכלים ניתנים גם לשימוש חוזר. אפשר גם להכניס סוגים מסוימים למדיח ולמיקרוגל.  

כלים חד פעמיים מעוצבים

ההתנגדות לכלים החד פעמיים בא לפעמים דווקא מצד המארחים. הגשה  בכלים חד פעמיים נראית להם לא אסתטית ולא מכובדת והם מעדיפים לעבוד יותר קשה מאשר להגיש בכלים אלה.

אך גם בעיה זו נפתרה. כיום יש עיצובים יפים של כלים מחומרים אורגניים, כך שאפשר ליצור שולחן חגיגי גם עם כלים חד פעמיים.

מיוצרים כיום כלים חד פעמיים הנראים כמו כלי העץ "של פעם" וגם כלים צבעוניים.  

באמצעות התאמת צבעי הכלים לצבעי המפה או המפיות אפשר גם עם כלים חד פעמיים ליצור שולחן נאה ומסוגנן.

ניתן ליצור מראה וינטאייג'י על ידי שימוש בכלים בגווני סגול, והוספת מפיות תחרה מנייר.

למראה קלאסי ורגוע אפשר לבחור בכלים חד פעמיים בגווני מוקה ושמנת.

ולשולחן מודרני ואופנתי כדאי לבחור כלים בגוון טורקיז על מפה לבנה. 

כוסות חד פעמיות

מבין פריטי הכלים החד פעמיים השימוש הרב ביותר נעשה בכוסות חד פעמיות. אם זה כוס קפה שקונים ולוקחים לדרך כשממהרים, הכוסות על יד מתקני השתייה במקומות ציבוריים, או הכוסות להפסקת קפה בעבודה.

השימוש הנרחב בכוסות פלסטיק או קלקר יוצר בעיה רצינית לזיהום הסביבה. לפלסטיק לוקח מאות שנים להתפרק באדמה ואילו הקלקר אינו מתכלה. כוס קלקר שנשליך תישאר כאן גם בעוד הרבה מאוד שנים, וכך אנחנו מייצרים כמות אשפה שהולכת ומצטברת. לכן, יש חשיבות רבה לשימוש בכוסות חד פעמיות מחומרים מתכלים, ויש כאלה כיום במגוון רחב.

ניתן למצוא כוסות חד פעמיות מתכלות לשתייה קרה וחמה, וגם כוסיות יין וכוסיות לקינוחים.

הכוסות עשויות לעיתים מעמילן תירס, המתפרק באשפה תוך תשעים יום בלבד.

כוסות לשתייה חמה עשויות שילוב של קרטון ועמילן תירס ולעיתים מקני תירס, במבוק או פולימר אורגני.  

ניתן למצוא כוסות חד פעמיות במגוון צבעים, וגם בהדפסים עליזים ופרחוניים.

ככל שיותר ויותר אנשים ישתמשו בכלים אקולוגים נוכל לדאוג לאיכות הסביבה.